عوارض گوارشی و راه های پیشگیری و درمان در شترمرغ

 

مقدمه:

مشکلات موجود در سیستم گوارشی تقریباً اصلی ترین علت تلفات در شترمرغ های جوان می باشد. سیستم گوارش پیشرفته در شترمرغ و عکس العمل پرنده به تغییر جیر غذایی و کاهش آن از مهمترین عوامل درگیری بوده و تغذیه آن نیاز به مهارت بسیار بالای علمی دارد. اکثراً مشکلات گوارشی مطرح شده به سیستم غلط مدیریت در این مزارع بر می گردد و سایر عوامل از جمله آلودگی های قارچی و می هم معمولاً در ارتباط با عوامل مدیریتی می باشند.

مشکلات گوارشی عمدتاً در گله های شترمرغ بیشتر از موارد تک گیر آن دیده می شود. لذا پیشگیری از بیماری در شترمرغ به عنوان یک کلید اطمینان در مقابل درمان آن محسوب می گردد و توجه به این مسئله بسیار مهم است که بدانیم سیستم گوارش یک جوجه تازه متولد شده کاملاً استریل و تقریباً عاری از اختلالات گوارشی با آسیب پذیری بالا می باشد. سنگدان و روده ها در این مرحله در حال شکل گرفتن بوده و به کیفیت جیره و مدیریت تغذیه در این سن و نقش حساس آن در اولین ماه زندگی جوجه ها باید توجه خاص معمول گردد.

زرده اولین غذای مصرف شده توسط جوجه ها در اولین روزهای زندگی می باشد که در فعال نمودن سیستم گوارش نقش حساسی دارد و در ادامه آن به علت قرار گرفتن جوجه ها در محیط و پاک طی هفته های اولیه زندگی و همچنین عدم ارتباط آنها با جوجه های بزرگ تر در بسیاری از این مزارع باعث عدم دسترسی به فلور طبیعی روده و ایجاد تأخیر در ایجاد ایمنی بدن آنها می گردد و جوجه ها مستعد ابتلا به بسیاری از باکتری های گرم منفی و تک یاخته ای ها با حدت بالای بیماری زائی می گردند. برای آن که قادر به جلوگیری از ایجاد مشکلات معدی – روده ای  در این گونه جوجه ها باشیم آشنایی با روند سیستم گوارش در این گونه موارد کاملاً ضرورت می یابد.

جوجه های تازه متولد شده معمولاً مقدار کمی از وزن خود را طی هفته های اولیه زندگی از دست می دهند و اولین مرحله از افت وزن آنها مربوط به بازجذب و دفع آب همراه با سایر مواد دفعی موجود در زیر پوست آنها می باشد که نقش مهمی در زنده ماندن آنها طی 48 ساعت اولیه زندگی دارد.

در روزهای بعد هم (سوم و چهارم) باز جذب زرده کمک به زنده ماندن جوجه ها می نماید و در طی این مرحله جوجه ها خوردن غذا را یاد می گیرند و سیستم گوارش باید در این مرحله به طور منظم شروع به کار نماید. این مرحله بسیار حساس بوده و کارهای بسیار ساده از قبیل قرار دادن ظروف غذا خوری و آبخوری مناسب و قابل دسترس برای جوجه ها و حتی تعداد دفعات غذا دهی و آب دهی از اهمیت خاصی برخوردار بوده و می تواند فاصله معنی داری بین تلفات بالا و ماندگاری جوجه ها ایجاد کند.

ارتباط بین بیماری و تغذیه در تشخیص بیماری جوجه ها حائز اهمیت می باشد که ممکن است گاهی به این مسئله توجه چندانی نشود. لذا بعضی از جوجه ها ممکن است به علت خوردن مواد مختلف قابل دسترس در روی زمین و محیط اطراف و همراه با خاک و شن دچار انباشتگی و تلفات گردند.

عوامل اصلی در مشکلات گوارشی شترمرغ ها به دو علت عمده زیر مربوط می باشند.

  • ·مشکلات مدیریتی
  • · بیماری های عفونی

مشکلات مدیریتی – عمده موارد قابل مشاهده در مشکلات گوارشی مربوط به ضعف مدیریت بوده و این مشکلات در حدو سه ماهگی اتفاق می افتد و بعد از گذر از این دوران پر تلاطم جوجه شتر مرغ ها به آرامی به جیره غذایی جدید عادت می کنند. به نظر می رسد که سیستم گوارش آنها طی مروز زمان به رشد کامل خود می رسد لذا عمده مشکلات آنها در سنین دوران سه ماهگی همراه با انباشتگی پیش معده و سنگدان بوده و این انباشتگی در اثر خوردن اشیاء مختلف از قبیل سنگ و خاک و مواد همراه با ساقه بلند یونجه می باشد.

به دلایل کاملاً ناشناخته ای جوجه های جوان بالای یک ماهگی از ضریب رشد بسیار بالایی برخوردار بوده و در این سن یونجه به بخشی از جیره غذایی و یا انتقال آنها به مزارع یونجه و استفاده از یونجه تازه و کامل و همچنین استفاده از یونجه خرد شده با طول بیش از 5/0 سانتی متر باعث ایجاد انباشتگی و تلفات بالا می گردد.

سایر عواملی که در سیستم گوارش باعث این اختلالات می گردند شامل افزایش انگل های روده ای و تغییر فلور طبیعی روده است که باعث خوردن بیش از حد شن و خاک و سایر مواد پست و سنگین شده و حیوان تلاش می کند از سنگ و دانه های شن بیشتری استفاده کند که مجموعه این ها باعث اسهال و یا توقف حرکات روده، یبوست و تلفات می گردند.

پیچ خوردگی روده در شترمرغ بندرت اتفاق می افتد و در مطالعات انجام گرفته ارتباط زیادی بین تغییر ناگهانی جیره و پیچ خوردگی مشاهده گردیده است. تلفات ناشی از پیچ خوردگی در روده تا بالای 50/0 درصد می تواند اتفاق بیافتد به طوری که طی گزارشی از یک مزرعه ضمن تغییر ناگهانی جیره از کنسانتره به چغندر و کاه خرد شده این مورد مشاهده شده است.

 

نحوه دریافت موافقت اصولی برای پرورش شترمرغ

آسپرژیلوس در شترمرغ

عوارض گوارشی و راههای پیشگیری و درمان شترمرغ-(کمپیلوباکتریوزیس)

جوجه ,ها ,های ,سیستم ,مشکلات ,شترمرغ ,جوجه ها ,سیستم گوارش ,در این ,بوده و ,در شترمرغ

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بچه های سایبری کسب ثروت | معرفی سایت های کسب درآمد اخبار - دبیرستان غیر دولتی فضلا پایگاه مقاومت بسیج عشاق الحسین ( معبر حسین) test5040 elec2020 وبلاگ ویسی آموزش فروش سوله ایمان گلی پور